Opname tips

Kom goed uitgerust naar de studio toe. Maak het de dag voor de opname niet te laat, en maak geen andere afspraken op de opnamedag zelf. Neem zo veel mogelijk je eigen instrumenten en versterkers mee. In de studio staat een uitgebreid  DW drumstel met Tjildjian topbekkens studiogestemd voor je klaar. Maar wil je liever op je eigen kit drummen dan moet je dat gewoon doen.( uitgezonderd bij een Demo opname )  voordeel van een studio kit is dat deze al gestemd en ingeregeld is voor opname. Je eigen drumstel moet eerst studio voorbereid worden wat altijd meer tijd in beslag neemt.       Wil je zeker weten of de studio kit voldoet aan jou eisen, maak dan vooraf even een afspraak met de studio en kom hem uit proberen dit voorkomt eventuele telleurstelling.

Neem voldoende batterijen en reserve snaren mee. Leg een week voor de opname nieuwe snaren op je gitaar. En voor de drummer, wil je op je eigen kit spelen, leg een week voor aanvang opname nieuwe bovenvellen op je drumstel.  Stemmen van de bovenvellen doek ik eventueel in de studio wel. Je hebt dan weer het optimale geluid van een nieuw drumstel. De basgitarist:  Controleer de klank van de snaren of ze nog levendig klinken. Anders ook hier nieuwe snare aanbrengen een week voor de opname. 

Na de pre mix wordt je uitgenodigd om deze te beoordelen en eventueel verder af te mixen. Kom niet met alle mensen, die mee hebben gewerkt aan je opname project, naar de studio toe. Hoe meer mensen hoe meer meningen hoe moeilijiker de eindmix. Probeer zo objectief mogelijk  de mix te beluisteren en focus niet alleen op je eigen inbreng en instrument. Breng eventueel voorbeeld muziek mee. Bij meerdere songs, voor b.v. LP wordt de mix verdeeld over meerrdere dagen. 

Houdt er rekening mee dat de eindmix meestalt langer kan duren dan de opname zelf, o.a. sterk afhankelijk wensen opdrachtgever.( uitgezonderd bij een demo opname)   Bereken je opname budget dan ook altijd ruim voldoende. Voor grote opnameprojecten geldt een vooruitbetaling van 75 %. Het restant wordt verrekend bij aflevering beindproduct. Bij een Demo project dient de betaling voldaan te worden bij aflevering eindproduct. 

De studio geeft nooit opnamematerialen of pre mixen mee uitgezonderd als de vooruitbetaling is voldaan.  

Voor het inzingen op bestaande "instrumentale" muziek ( b.v.orkestbanden ), gelden andere prijzen. kijk bij " orkestbanden " of bij " alleen inzingen" .

Bij CD productie zijn wij verplicht een aanvraag te doen bij STEMRA BUMA. Kosten hier uit voorvloeiend komen voor rekening opdrachtgever. Je hebt de keus uit een fabrieks cd of studio cd-R.  Studio CD-R's worden door Pars-muziekstudio zelf van een full Colour labelprint voorzien. Kies je voor een fabrieks cd dan is afname van af 300 stuks of meer verplicht, de levering is dan incl drukwerk, zo als labelopdruk, een 4 pag. boekje en een inlaicard( standaard ) alles in Full Colour drukwerk  uitgevoerd. kijk voor meer informatie op internet of informeer bij de studio naar de mogelijkheden. Tel: 06-53920031 of stuur een mailtje naar pauladriaansens@icloud.com 

Al onze prijzen zijn altijd onder voorbehoudt en exclusief eventuele materialen kosten ,STEMRA/BUMA kosten,en 21 % BTW.

Pars-muziekstudio