Het gehele opname proces en kleine CD productie

Korte omschrijving van een opname totaal

U heeft besloten de studio in te gaan voor het opnemen van een of meerdere songs. Hieronder wordt in het kort omschreven wat er allemaal bij een opname komt kijken. 

SOUNDCHECK: Voor aanvang opname, b.v. bij een band opname, krijg je na het plaatsen van de verschillende instrumenten/apparatuur en het plaatsen van de nodige microfoons, de soundcheck. Afhankelijk van het aantal instrumenten kan dit 30 tot 45 minuten of meer in beslag nemen. Bij gebruik van je eigen drumstel, i.p.v. het studio slagwerk, kan de opbouw inclusief soundcheck langer duren. In de studio staat een uitgebreid DW drumstel met Zildjian topbekkens uit de A Custom serie en de K serie.  

Opname tijd: Per song,mits goed voorbereid,kun je uitgaan van 20 a 30 minuten inclusief het terugluisteren na opname. Het eventueel opnieuw opnemen van dezelfde song kan de tijdsduur doen verlengen.

MIXEN: is de volgde stap in het opname proces waarbij een meersporen ( Mulitrack ) opname wordt bewerkt tot een 2 track stereo opname. Mixen van de songs is sterk afhankelijk van het aantal opgenomen tracks en de extra wensen van de opdrachtgever. Standaard ( bij 24 track of meer tracks ) kun je uitgaan van ongeveer 1 tot 2 uur per song. Gemiddeld worden twee tot 4 nummers op een dag gemixt afhankelijk wensen opdrachtgever en aantal te mixen tracks.  Ga er,bij het opmaken van je budget altijd vanuit dat de eindmix dubbel zoveel tijd vergt dan de opname zelf. (Uitgezonderd bij een demo opname of  het inzingen op karaoke/muziekbanden voor b.v. een familiefeest, vrjgezellenfeest of carnavals productie.) 

MASTEREN: is de laatste stap in het opnameproces waarbij de eindmix wordt gecontroleerd op  fase fouten en het juiste volumeniveau, voor CD/LP/Single persing en voor radio presentatie. 

Vooruitbetaling: Bij grote projecten b.v. voor CD/LP  of Single opname, dient een vooruitbetaling te worden gedaan van 75 procent. Het restant wordt voldaan bij aflevering van het eindproduct. Bij betaling per bank kunt u, na ontvangst van het restantbedrag, het eindproduct direct in ontvangst nemen. Eventuele meerkosten kan worden voldaan bij aflevering van het eindproduct. 

Wil je een opnameproject graag over een langere periode boeken of de kosten in termijnen betalen? Neem dan even contact op met de studio, telefoon: 06-53920031 of stuur een berichtje naar pauladriaansens@icloud.com 

Tussendoor muziek mee naar huis nemen: Is wel mogelijk echter het volledige nummer wordt nooit mee gegeven wel 1,5 minuut. Alleen als de prouctie volledig klaar is en het restant volledig is voldaan kunt u het volledige eindproduct in ontvangst nemen. Betaling van het  restant kan eventueel ook over meerdere periodes worden voldaan. Informeer naar de mogelijkheden. 

CD-R productie kleine oplagen                                                                                                       

Wij kunnen zorg dragen voor kleine  CD-R oplages 'voor eigen gebruik ' tot maximaal 20 CD-R's  inclusief 4 kleuren label-opdruk in een cd box met zwarte tree.( excl. drukwerk voor een  4 pagina boekje en inlaycard. Wilt u graag de CD  met een 4 pagina boekje en inlaycard, dan is  dat uiteraard wel mogelijk tegen een meerprijs. Informeer naar de mogelijkheden.  Bij meer dan 20 CD-R's bent u verplicht uw product te laten registreren bij Buma/Stemra. Eventuele kosten hieruit voortvloeiend, komen voor rekening van de opdrachtgever. Bij een grote LP/ CD productie moet u uitgaan van minimale afname vanaf 300,500 of 1000 stuks. Kijk ook op internet voor prijzen en mogelijkheden. Bij grote cd projecten is toestemming van Buma/Stemra verplicht. Een formulier voor toestemming CD persing kunt u via internet bij Buma/Stemra opvragen. Moeten wij het gehele LP/ CD project verzorgen, dan komen daar extra kosten bij. Vernoemde tarieven zijn altijd onder voorbehoud en exclusief eventuele kosten voor materialen, Buma/Stemra kosten en 21 % BTW.

WILT U MEER INFORMATIE?

Heeft u vragen over opnames, mixing, mastering? Neem dan vrijblijvend contact op met: pauladriaansens@icloud.com of bel telefoon 06-53920031.Vernoemde prijzen zijn exclusief eventuele kosten voor materialen, verzendkosten, Buma/Stemra kosten en 21 % BTW. Prijswijzigingen voorbehouden.